fredag 7 september 2007

Jobb!/ öl

Hospitera i Nyköping Ons & Tosrsdag!
Hade tänkt cykla till bussterminalen men kom inte iväg i tid. Grannen som var på väg till sitt jobb blev övertalad av mig att skjutsa mig dit för att jag skulle hinna med bussen ! Snäll som han är & dessutom granne så gjorde han det. Det kan jag tacka honom för att jag kom i tid, då den gick nån minut efter !! Hade aldrig hunnit med cyklen.
Att sen sitta på bussen som gick kl 05.50 ned mot Nyköping genom ett soldimmigt landskap var underbart vackert. Jag förstår idag vaför Ivar Lo-Johannson han skrev om den Sörmländska myllan & kärleken till jorden !! Medan kossorna & fåren betade i gräset när bussen gled fram över Sörmland!! Min vän mötte upp mig vid Busshållplatsen och lotsade upp mig till operation
Trevligt & alldeles lagom stort ställe. Fick se en Gastric- by-pass. Intressant op. som jag aldrig tidigare sett. Själva principen var att man koppla förbi själva magsäcken med ett antal suturmaskiner. KUL!
Sen var jag med om ett par atroscopier i knät. Dvs titthåls kirurgi i knäleden.
Var också med om Laparoscopisk galloperation, Epigastrica bråck (försvagning av bukmuskulaturen & fascian).
Sov över hos min kompis som bjöd på mat på kvällen. Vi satt & skvallrade en del och provade god öl. Trevligt att komma iväg på det sättet. Konklusionen var att Danskarna inte kan göra riktig Stout.
Detta trots att jag hde dåligt samvete gentemot familjen.
Åkte buss hem på torsdagen och kom fram ca kl 18.00 där min fru hämtade mig på stan.

Ikväll ska jag iväg igen till Bandhagen och prova öl med Åkes ölklubb som jag är medlem i. Familjen får vara kvar hemma igen !! tar tåget till Stockholm ca kl 16.00. För att sen hinna hem med sista tåget!!!! Det ska bli både trevligt & kul.
Träningen får vänta ! Både vad gäller Cyklandet & löpandet !
Och familjen hoppas jag väntar på mig!!!?

tisdag 4 september 2007

Cykel strul!


Satte mig på cykeln i hopp om att få ihop några Km innan jobbet började. Trots 2 grader så kändes det bra tills jag fick punktering på cykeln. Inte kul. Dock hade jag ny slang i reserv för att bara byta om det skulle bli en punktering. Problemet var när jag knäckte 2 st däckavtagre av plast. Och där stod jag dryga milen hemmifrån. Fick till slut ge upp, ringa & väcka min fru kl 6.00 och be henne plocka upp mig med bilen. Vilket resulterade i att hon fick väcka minstingen som fick vällingen i bilen. Tackar henne för att hon snällt skjutasde mig till jobbet & sedemera också hämta mig.
För mig kändes det pinsamt!
Så inte blev det mycket cyklande för mig!
Det var däcket som var helt slitet & slangen tittade fram. Inte konstigt att det blev punktering!
Imorgon ska jag till Nyköping & jobba där Onsdag & Torsdag. Sover över hos min kompis.
Medan familjen får klara sig själv. Främst min fru som får fixa ed både Fotbollsträning & trombon spelning! Så visst får jag dålig samvete!!!

måndag 3 september 2007

Jobb & Cykel!!

Cykla till jobbet. ca 10 grader. Tänkte att det känns nog inte så kul att cykla i ett kylskåp. Men det gick rätt hyfsat. 26 km till jobbet & ca 22 km hem.
På Jobbet strulade det till sig direkt! Avdelningen skickade ner fel patient. Så ringa upp och få det tillrättalagt. Det är alltid kytum att barn skall tas som första patient för dagen. En Phimosis.
dvs. Trång förhud som man lättar på så att han kan kissa lättare !!
Patient två: Litotropsi, Dvs Avlägsnande av stenar som bildats i urinblåsan genom att man för ett titthåls instrument kallt Punsh (Stortz). För att krossa stenarna med. Det gick bra . På samma patient gjorde vi dessutom en TUR-P. Dvs att "skala" av prostatan /blåshals tumor. via ett titthåls skåp sk. endoskopisk.
En patient dök aldrig upp hos oss. Ingen aning varför patienten uteblev!?
Det kanske var bra, för vi hade knappt hunnit klart den innan vi hade slutat.
I morgon ska jag försöka cykla lite till innan jobbet! Får se om det blir av ??

söndag 2 september 2007

2;a September!!/ fotbollsmatch

Ny starten kom av sig redan från början !!
har inte tagit mig för att varken springa eller Cykla! Dock tog jag en hastig promenad med minstingen i barnvagnen ca 70 min ! Mest för att döva samvetet!
Annars var jag iväg med Mellangrabben som hade fotbolls match! Gissa vem som skrek mest & var på vippen att tappa rösten!!
JO just det Jag själv!! Kan inte hålla klaffen!! Hur jag än försöker!
Dock har jag inte så fula kommentarer! Snarare pepptalk!
Men lite fick nog Mellangrabben skämmas för mig! Fast det sa han inte !
Stackarn!
Jo dem vann med 5-3 (?) på hemmaplan !

lördag 1 september 2007

Lura mig !!


Nu gäller det att lura sig själv att man är på hugget ! Om hjärnan kan lura kroppen att känna sig riktigt på hugget så kanske låsningen släpper ?? Och jag kan finna min motionsglädjen tillbaka ? Vad tror ni ?
harry

1:a September, En ny höst & nya tag!

Nystart på motionsfronten också!
Det är 286 dagar kvar till Vätternrundan 2008. Hitintills har jag cyklat rätt hyfsade 140 mil från och med Juli. De två senaste veckorna har legat något i träda pga infektion eller deppression ? Nåväl en ny månad, En ny höst och nya tag. Dessutom har jag lovat bort mig ( vid ett nyktert tillstånd, SIC) att springa Lidingöloppet 2008. Dvs om 392 dagar!!
Har varit ute två gånger a 4,3 km Med resultatet att jag åtefunnit muskler som jag glömt bort att jag någonsin haft! Kunde inte gå på flera dagar efter varje runda. Börjar tvivla på att jag kommer att orka springa Lidingöloppet. Men men en ny start och nya tag ska få mig på rätt köl igen, är det tänkt. Vätternrundan är jag mindre orolig för då jag genomförde det bra, med 12 tim 22 min. 2007. Målet för 2008 är att sänka mig under 12 tim!!
Idag blir det inte mycket motionernde då jag ska jobba kl 12.45 - 21.30 med Beredskap både före & efter till kl 7.00. TRIST !!!
harry