onsdag 31 januari 2007

Operation & Strul med cykeln!

Jobba kl 7.30- 14.45, flexa hem tidigare då det är intagningsstopp på vissa vårdavdelningar pga. vinterkräksjukan. Inga pat kunde då bli opererade. Stog på en TEA, dvs en Trombendartär ectomi i ljumsken. med efterföljande röntgenkontrast av blodkärlen på benet! Det tog nästan 4 tim. från det att vi börja operera tills patienten var ute till UVA. Dvs vi tog bort stora trombmassor/förkalkningar i den stora artären som leder syresatt blod till benet!
Jag har nu änligen fått rätt pedaler till racercykeln så att dem passr till skorna. Tyvärr kommer nästa bekymmer givetvist på engång. Inge luft i bakdäcket, då jag försöker pumpa däcket går ventilen sönder eftersom jag inte vet hur man pumpar ett däck med racerventil !!
Jag blev riktigt förbannad och irriterad. Men det är väl lika bra att jag får lära mig allt på en gång, så jag har lite mer "mekarrutin" inför vätternrundan!

tisdag 30 januari 2007

Jobbar & Cyklar

Jobbar igen som vanligt! Familjen frisk & jag också trots allt spy-torkande. Jobbade från kl 7.30- ca 16.36. Stod på en och samma operation hela dagen! En kolectomi med beckenreservoar samt en loop-iliostomi (en re-operation)! Fick dock lunch mitt i alltihopa!
Cyklade ca 12 km till jobbet och valde en lite längre hem ca 20 km, då mellangrabben Einar 7, inte ville gå på Karateträningen! Min Sambo Anna passade på att gå på friskis & Svettis, ett pass som hon gillar ! Min nya RacerCykel står i köket då pedalerna inte passade till skorna så det måste åtgärdas. Rätta pedaler är beställda och hoppas komma i morgon. Är sugen på att skaffa mig en trainer, dvs en slags fästanordning som gör min cykel till en motionscykel hemma. men dem kostar ganska mycket!

söndag 28 januari 2007

Vätternrunadan!

Träningen ligger nere då jag inte känner mig riktigt frisk och tror att kroppen behöver vila!
Dock har jag som ett "sår på plåstret", för min tidigare erfarenhet från motionscykeln att jag aldrig kommer att lyckas vätternrundan då jag blev helt slut efter 20 min. Har införskaffat mig en begagnad racer cykel!! En "Battaglin Stealh"som ska få mig att suckta efter träningssug och ge allt dem nästkommande 140 dagarna innan vätternrundan!

Familjen Sjuk!

Nu har familjen insjuknat med kräkningar! När så väl August 2, frisknat till så blir dem andra sjuka. Sambon Anna, Edvin 9, och Einar 7, kräks om vartannat idag! Bara jag som klarat mig hyfsat. Kände mig sjuk inatt men det kom inget mer än så. Idag viss sjukdomskänlsa men fortfarande på benen. Ska försöka jobba i morgon om det inte händer något i kväll eller i natt!
Hoppas att familjen kryar på sig !

torsdag 25 januari 2007

VAB, August 2, kräks

Är hemma och VABbar, August 2, kräksjuk! Kräktes 3 gånger igår och det var rejäla kräkningar. Idag är han trött och väldigt klänging! Just nu en sömnlur för han orka inte vara uppe.
Måste försöka hålla reda på hygienen så att vi andra inte råkar ut för samma sak. Förmodligen en tidsfråga innan någon annan åker på det!!!?
Misstänker att dagens träning blir spolierad, för att supportra familjen. Annars naturligt att ta träningen samband med jobbet. Nåväl det är ju trots allt ca 141 dagar kvar till Vätternrundan.
Ta hand om hemmet blir primärt! Igår lyckades jag glömma tvätten, Piiinsamt! Ärtsoppan blev klart lyckad !!! Pannkakor till grabbarna! Idag vet jag inte alls vilken mat jag ska laga.

onsdag 24 januari 2007

Hemma med August 2,

Idag är jag hemma med August 2, Minstingen. Hoppas jag får något gjort. Min sambo Anna har satt igång en tvätt som jag bör ta hand om. Men bara om jag "hann med"!
Cykelbelysningen fortfarande utan åtgärdande. Eftersom August 2, älskar att åka buss så borde vi komma iväg på en buss utflykt till cykelaffären för att köpa nya glödlampor till cykeln. Skulle också vilja titta på en ny cykel, racer inför Vätternrundan. Så att jag har någon chans att hänga på mina kamrater runt vättern! Men det brukar vara hopplöst att gå i affärer med August. Han gillar det absolut inte och visar det med råge!!!! Kvälls maten är redan på gång med Ärtor i blöt. Det blir Ärtsoppa till dem som vill ha det, och pannkakor till de andra(grabbarna).
Röja undan och bädda är väl också något som borde göras! Men det gäller att inte stressa alltför mycket. Tar det pö om pö. Måste ju tänka på hjärtat, är ju över 40!?

tisdag 23 januari 2007

Träning, Vätternrundan

Tog ett pass på motionscykeln efter jobbet i går kväll. Helt slut efter 20 min. Vet inte varför?
Har ju tidigare kunnat cylka utomhus i flera timmar. Men nu orkade jag knappt 20 min. Undrar varför?? Kan det vara värmen i lokalen ? Tyngden på pedalerna (ca 225 watt enl. cyklen). Eller är det för att det inte finns några naturliga vilo pauser i form av, backar, korsningar och dylikt.
Blir lite mörkrädd för min usla kondis. ! Det är ju bara ca 143 dagar till Vätternrundan. Inser att motionscykel är ett bra komplement, kanske det skulle vara ännu bättre på ett spinn-pass där man inte så lätt kliver av cykeln när man börjar känna att det tar emot, utan blir påhejad av ledaren!! Alltså är det karaktären som sviktar ??
Ska försöka göra ett nytt försök med motionscykeln efter jobbet i kväll. Ska inte ställa så höga krav på mig idag!

söndag 21 januari 2007

friskis & svettis! Prova på Kort !

Pga. all snö ville jag prova på Spinning medel inför vätternrundan men alla platser var uppbokade. Dessutom var det kö på väntelistan för ev. reservplatser. Snacka om populär motionsform. Naturligtvist blev det ingen spinning på friskis & svettis. Jag kom emellertid på att sjukhuset bestod med ett gym som är tillgängligt för oss anställda utan någon extra kostnad, hade precis glömt bort det. Där fanns det tom. tre stycken motionscyklar. Perfekt! Därmed var cykelträningen för dagen räddad. Bestämmer mig för att prioritera den, före friskis & svettis, även om jag vet att det skulle vara ett extremt bra komplement till min träning.
Det var för övrigt min sambo Anna som föreslog Friskis & Svettis, så att jag skulle kunna cykla trots vädret. All heder till henne att hon fick iväg mig!

Mer Snö.

Det syntes inte att jag skottade undan snön igår kväll. Idag har jag röjt undan det värsta av all snö som singlat ner. Det tog mig nästan 1,5 tim. Tung blötsnö. Mellan grabben Einar 7, och hans kompis var enormt nöjda iallafall.
Kaffet smakade bättre än det brukar göra efter den dusten med naturens makter.
Mer verkar det komma, om än lite mindre omfattning.

lördag 20 januari 2007

Ingen öl till maten.

Till kvällsmaten Fajitas tog jag mig ett glas rödvin. Har förvisso säkert drygt hundra flaskor öl hemma, både hembrygd och kommersiellt. Men det är svårt att välja bland sorterna då en del bör drickas något varmare och en del passar inte till maten. En & annan flaska vill jag inte röra för det passar inte tillfället. Andra flaskor vill jag lagra, så dem vill jag inte heller röra. Det slutade med att jag öppnade en flaska rödvin för att tänka på de hjärtvänliga flavonoiderna och endast dricka ett glas. Egentligen föredrar jag en god öl framför vin. Men det var gott till Fajitas en "Gran Feudo, reserva 1995".
Utmärkt gott !

Usel pappa ?

Minstingen August 2, & jag gick promenad för han ville absolut ut. Det var -5 grader. När jag var som längst bort började han gny om att det var kallt, och innan jag kom hem skrek han som en stucken gris ty han frös så mycket. Själv blev jag mer och mer svettig för att skyndsamt hinna hem, och för den ångest som det skapade att han frös så mycket. Inte kul!! Då plösligt fick jag en känsla av att kanske Annica Dahlstöm enl. Aftonbladet har rätt om att pappor är usla att ta hand om sina barn. Ingen fingertopps känsla att känna av sina barns behov. Nåväl han frös ju inte ihjäl i allafall !!

Redan Morgon!

August som sover i vår säng har börjat med nya vanor. Han vaknar och istället för att väcka oss, har han börjat att skramla med napparna så att han får med sig tillräckligt många, går upp till brorsorna och kollar om dem är vakna. Är dem inte det så lär dem vakna då! Kommer tillbaka när han blir vällingsugen. En snabb frukost istället för en lååång skön njutfull helgfrukost då mellan grabben Einar 7, ska iväg till Karate träningen. Men vill inte då Stora Grabben Edvin 9, sitter framför Tv-spelet. Tårarna strilar och han kommer med några usla förevändningar som vi smälter för, med ett litet leende. Dock får han några förmanande ord om att det ju inte riktigt rätt att hoppa över träningen. Han kanske är lite krasslig ?? ;)

fredag 19 januari 2007

Fredagsmys

Mellangrabben Einar 7, drog iväg direkt till "stora" pulkabacken, vägrade ta på sig hjälmen. Okej! Själv tog jag ett djupt andetag och släppte iväg den så snölängtande entusiastiska pojken själv till backen. Man måste bara hålla andan och förmana, inte förbjuda. Problemet är att ingen kan kolla upp honom, inte heller brorsan som forfarande är i skolan! Han skulle få vara där drygt 45 min innan jag kunde möta upp honom på väg hem. Nöjd med körandet för tillfället. Jag lättad!!
Badhus, och en sedvanlig mysfredag med lite trevlighet. Största grabben Edvin 9, fick bestämma maten. Inte helt oväntat blev det pizza från Pizzerian. Så där efter badhuset var det lite av bekvämlighet att han fick välja maten, svaret var ju givet! August 2, spelar pajas under "Lets Dance", som vi alla andra försökte titta på ! Han kanske ska in på Dramaten ??
Jo, sängen blev bäddad innan vi gav oss iväg till badhuset för att möta upp sambon Anna.

Snöskyffeln framme

Snöskyffeln är avdammad. Skottade rent runt huset från den tunga blötsnön som ändå snart kommer att smälta. Alltid retar det någon granne att man varit på hugget! August 2, fick ialla fall vara ute i snön och lufta sig !

Äntligen Snö !

Mellan grabben Einar 7 var förtjust över att snön äntligen kom! Ville genast prova julklapps presenten i form av glidbäda på garageuppfarten! Givetvist ett misslyckande, men han såg potentialen i det hela på en riktig backe !!
Själv kunde jag var utan snön då min cykelträning har passat mig utmärkt i vinter på barmark.
Stora grabben Edvin fryser men vägrar klä på sig mer, alldeles för bekväm ! Sa åt honom att snabba på till skolan för att hålla värmen uppe ! Okej sa han och försvann!
Jag, Harry är hemma med minstingen August 2. Vi får väl roa oss med lite snöskottning och hinna bädda sängen innan vi far till badhuset med hela grabbgänget och möter upp Sambon Anna. Annars tycker jag det är OK att bädda strax innan hon kommer hem !

torsdag 18 januari 2007

Inte bara Pappa !

Inte bara Pappa och bryggmästare i ett köksbryggeri, utan också 0perationssjuksköterska.
Men just nu ligger focusen på att klara av en del av mitt nyårslöfte. Vätternrundan 2007.
Behöver både skaffa energi och vilja att ge mig ut & cykla i mörkret. Ikväll på väg hem från jobbet slutade cykellyktan att fungera. Jag som varit så nöjd med navgeneratorn att slippa en masssa batteribyten hela tiden. Det är inte kul eller ens möjligt att cykla utan ljus ute på becksvarta vägar! Rent livsfarligt detta trots att jag har reflexväst och reflexer. Man ser ju inget alls !!!!

VillaÄngsmarken

VillaÄngsmarken ett namn på mitt köksbryggeri. Där jag ibland brygger öl. I köket huserar jag 40, min sambo Anna 37, mina tre pojkar Edvin 9, Einar 7 & Minstingen August 2. August är mera som en kung i familjen, styr, ställer.
Dock har jag vissa farhågor om att köksbryggeriet kommer att ändra skepnad till att bli ett utebryggeri eller något i den stilen, då vårt gammla kök kommer att renoveras så småning om. Och min sambo kommer INTE att tillåta bryggning i det nya köket. Vid bryggningen i feb. var det nära att tapeterna lossnade då det blev mycket fuktigt. Renoveringen är på planeringsstadiet men jag puschar inte på så förfärligt mycket. Vill ju hinna med åtminstånde en bryggning till.